Ministerul Sanatatii, decizie in privinta Spitalului Regional de Urgenta Cluj

0
32

Ministerul Sanatatii (MS) a transmis Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional (AMPOR) cererea de finantare pentru Spitalul Regional de Urgenta Cluj. 

„Construirea spitalelor regionale reprezinta o prioritate a echipei noastre. Am avut o discutie cu reprezentantii departamentului pentru construirea spitalelor regionale pentru a verifica stadiul in care ne aflam, dar si pentru a vedea ce putem face sa urgentam pasii ce trebuie realizati pana la sfarsitul anului. Vom sustine respectarea calendarului depunerii cererilor de finantare, pentru a semna cat mai curand posibil contractele de finantare cu AMPOR si asigurarea sprijinului Comisiei Europeane pentru realizarea acestor proiecte majore”, a declarat Victor Costache, Ministrul Sanatatii. 

Spitalul Regional de Urgenta Iasi este proiectul cel mai avansat, pentru care s-a trimis la AMPOR cererea de finantare in luna octombrie, si, in paralel, MS a demarat procedura de achizitie publica pentru achizitia de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic. 

De asemenea, in luna noiembrie, la solicitarea MS, au fost aprobati, prin hotarare de guvern, indicatorii tehnico- economici pentru spitalul regional de urgenta Craiova. Pana la inceputul lunii decembrie 2019, se va transmite la AMPOR si cererea de finantare pentru spitalul regional de urgenta Craiova. 

Mai mult, reprezentantii MS pregatesc procedura de achizitie publica de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al spitalului regional de urgenta Cluj.

Articolul precedentMedicul Monica Pop: Ministerul Sanatatii ar trebui sa aiba o baza de date in care sa se poata inscrie toti cei care vor ca organele lor sa fie donate
Articolul următorIntreaga lume marcheaza astazi Ziua Mondiala a Diabetului