UPDATE Constanța: Un incendiu a izbucnit la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase

0
86

UPDATE: Pompierii au anunțat că au instalat un spital mobil pentru triajul pacienților, unde le este evaluată starea de sănătate.

UPDATE: Echipaje de la ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa sunt trimise vineri la Constanţa pentru a ajuta la stingerea incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase.

„În sprijinul forţelor de intervenţie de la faţa locului vor fi trimise de la ISU Călăraşi – 7 ambulanţe SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomiţa se deplasează o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple”, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Știre inițială: Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, focul pornind de la secția de terapie intensivă. La nivelul spitalului a fost activat planul de evacuare a UPU și a secției ATI.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a fost solicitat să intervină în municipiul Constanța la Spitalul de Boli Infecțioase.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat că nu sunt victime sau răniți, iar la nivelul spitalului a fost activat planul de evacuare a UPU și a secției ATI, respectiv a personalului medical și a pacienților.

Pacienții care au nevoie de îngrijire vor fi duși la Spitalul Județean Constanța, potrivit președintelui CJ Constanța, citat de un post de televiziune.

Potrivit unei informări a Prefecturii Constanţa de joi seară, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 118 din cele 140 de paturi pentru pacienţii COVID erau ocupate.

 

Vom reveni cu amănunte.

Articolul precedentPreședintele Societății Române de Hematologie: Rezidenții vor avea tot suportul nostru în următoarea perioadă
Articolul următorUPDATE Incendiu Spitalul Boli Infecțioase Constanța: Ministerul Sănătății confirmă că sunt persoane decedate