UPDATE Incendiu Spitalul Boli Infecțioase Constanța: Ministerul Sănătății confirmă că sunt persoane decedate

0
111

sursa foto: IGSU

Ministerul Sănătății (MS) confirmă că sunt persoane decedate, în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. MS transmite că, la momentul izbucnirii incendiului, în unitatea medicală erau internate 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

„Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. Confirmăm că sunt persoane decedate”, potrivit unui comunicat la Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.

„La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, ai fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie. În acest moment, echipele sunt în misiunea de intervenție”, confrom comunicatului citat.

Știre inițială Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, Focul a izbucnit la secția de terapie intensivă.

La nivelul spitalului a fost activat planul alb, care înseamnă evacuarea UPU și a secției ATI.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a fost solicitat să intervină în municipiul Constanța la Spitalul de Boli Infecțioase. A fost activat planul roșu. Medicii ajută la evacuarea pacienților.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat că nu sunt victime sau răniți, iar la nivelul spitalului a fost activat planul alb, care înseamnă evacuarea UPU și a secției ATI, respectiv a personalului medical și a pacienților, a spus Lupu.

Pacienții care au nevoie de îngrijire vor fi duși la Spitalul Județean Constanța, potrivit președintelui CJ Constanța, citat de un post de televiziune.

Echipaje de la ISU Călăraşi şi Ialomiţa, trimise pentru a ajuta la stingerea incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase

Echipaje de la ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa sunt trimise vineri la Constanţa pentru a ajuta la stingerea incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase.

„În sprijinul forţelor de intervenţie de la faţa locului vor fi trimise de la ISU Călăraşi – 7 ambulanţe SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomiţa se deplasează o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple”, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Articolul precedentUPDATE Constanța: Un incendiu a izbucnit la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase
Articolul următorCMR: Este inacceptabil ca din șirul de incendii să nu avem soluții pentru a preveni astfel de tragedii