Unu din cinci pacienti cu probleme ortodontice are peste 18 ani

0
18

Afectiunile ortodontice sunt din ce in ce mai raspandite in randul populatiei adulte. Potrivit dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist in ortodontie si ODF, in cadrul Clinicii Stomatologice Multident, unu din cinci pacienti cu probleme ortodontice au o varsta de peste 18 ani. in sprijinul acestor pacienti vin tratamentele ortodontice, care urmaresc corectarea defectelor dentare, precum si restabilirea armoniei faciale.

„Tratamentele ortodontice pot fi facute cu succes la aproape orice varsta. De altfel, tehnicile actuale de ultima generatie ii determina pe pacientii adulti sa apeleze tot mai mult la tratamentele ortodontice. Prin tratamentul ortodontic se urmareste corectarea defectelor aparute la nivelul danturii, mai exact a dintilor malpozitionati, inghesuiti, care sunt dificil de curatat si mentinut intr-o stare perfecta de sanatate. De asemenea, tratamentul ortodontic poate fi aplicat si in cazul existentei unei ocluzii dentare defectuoase, care genereaza dificultati in masticatia alimentelor, in vorbire si reprezinta un stres suplimentar pentru tesuturile de sustinere a dintilor. Medicul specialist in ortodontie va colabora cu specialistii in chirurgie si specialistii proteticieni. Acestia vor realiza coroane si punti dentare sau implanturi astfel incat pacientul sa beneficienze de cele mai bune rezultate. Specialistii in ortodontie pot preveni, diagnostica si trata neregularitatile dentare si faciale”, a declarat dr. Raluca Pascu.

Fara tratament multe probleme se pot agrava. Tocmai de aceea este esentiala prezentarea la medicul specialist in ortodontie pentru initierea unui tratament corespunzator.

Ad in title

Un articol complet despre ortodontia la adult si ce presupune tratamentul ortodontic puteti citi aici.

Un material video despre arta de a avea dinti frumosi si ortodontia la adult puteti viziona aici.

Articolul precedentStudiu: Unele produse alimentare pot provoca oboseala si somnolenta
Articolul următorMedicii de familie: Nu vom inlocui timpul acordat consultatiilor cu introducerea datelor pe cardul de sanatate