Consumul de carne rosie prajita favorizeaza aparitia cancerului de prostata

0
33

Consumul de carne rosie prajita la temperaturi ridicate creste riscul de aparitie a cancerului de prostata cu 40%, potrivit unui studiu.

Oamenii de stiinta din California au realizat un studiu legat de cancerul de prostata, in care au analizat datele legate de dieta a 2.000 de barbati. Rezultatele au aratat ca aproximativ 1.000 dintre acestia prezentau un risc crescut de cancer de prostata, barbatii fiind consumatori de carne rosie prajita.

Mai exact, barbatii care consuma mai mult de o portie si jumatate de carne rosie pe saptamana, sunt cu 30% mai predispusi sa sufere de cancer de prostata. in cazul barbatilor care consuma mai mult de doua portii si jumatate de carne prajita pe saptamana, riscul de cancer de prostata este mai mare cu 40%.

Ad in title

Studiile realizate de-a lungul timpului au evidentiat legatura dintre alimentatia bogata in carne rosie prajita si cancerul de prostata, iar acest nou studiu nu face decat sa consolideze informatiile deja cunoscute.

Cancerul de prostata apare atunci cand carnea rosie este preparata la temperaturi ridicate si se formeaza substantele cancerigene.

Articolul precedentStudiu: Unele produse alimentare pot provoca oboseala si somnolenta
Articolul următorMedicii de familie: Nu vom inlocui timpul acordat consultatiilor cu introducerea datelor pe cardul de sanatate