Studiu: Unele produse alimentare pot provoca oboseala si somnolenta

0
38

Produsele alimentare achizitionate din supermarketuri sunt responsabile de lipsa de putere si de oboseala resimtite de oameni, dupa cum sustin oamenii de stiinta americani. Acestia au ajuns la concluzia ca anumite produse alimentare, consumate frecvent, pot avea efecte negative asupra starii generale de sanatate.

Cercetatorii americani au realizat un studiu, la finalul caruia au intocmit o lista a produselor alimentare frecvent cumparate din supermarketuri si care afecteaza starea de sanatate. Lista se deschide cu bauturile alcoolice care provoaca somnolenta si impiedica organismul sa se relaxeze. Dulciurile ocupa pozitia a doua, acestea fiind responsabile de modificarile nivelului de glucoza din sange si favorizeaza instalarea unei puternice stari de oboseala. Potrivit oamenilor de stiinta, carnea de cucan se afla pe locul trei, deoarece proteinele din componenta acesteia determina o scadere a eficientei din cauza efectului de relaxare.

in lista sunt incluse si produsele fainoase, inclusiv pastele din faina alba. Ca si in cazul dulciurilor, pastele produc modificari ale nivelului de glucoza in sange si duc la o crestere exploziva de energie, precum si la o diminuare rapida a acesteia.

Pe ultimul loc in clasament se situeaza alimentele prajite. in cazul acestora, digestia se realizeaza mai greu. De asemenea, aceste alimente au un efect iritant asupra tractului digestiv.

Articolul precedentProdusele cosmetice folosite constant pot cauza probleme cardiace
Articolul următorConsumul de carne rosie prajita favorizeaza aparitia cancerului de prostata