Obezitatea poate fi favorizata de administrarea antibioticelor in primele luni de viata

0
20

Copiii cu varsta mai mica de sase luni care primesc antibiotice, prezinta un risc crescut de a deveni obezi, potrivit unui studiu publicat in International Journal of Obesity.

Daca studiile realizate de-a lungul timpul au evidentiat faptul ca obezitatea este rezultatul unui regim alimentar nesanatos, a lipsei de miscare, autorii noului studiu sustin ca lucrurile sunt mult mai complicate.

Specialistii au analizat administrarea antibioticelor la peste 11.000 de copii din Marea Britanie in anii 1991 si 1992. Rezultatele au aratat ca bebelusii care au primit antibiotice in primele luni de viata cantareau mai mult decat ceilalti copii. De asemenea, bebelusii care au primit antibiotice in primele cinci luni de viata prezentau un risc mai mare cu 22% sa devina supraponderali, spre deosebire de copiii carora le-au fost administrate antibiotice dupa varsta de cinci luni.

Ad in title

Cu toate acestea, autorii studiului sustin ca sunt necesare si alte studii pentru a confirma noile descoperiri in ceea ce priveste obezitatea.

Articolul precedentStudiu: Unele produse alimentare pot provoca oboseala si somnolenta
Articolul următorMedicii de familie: Nu vom inlocui timpul acordat consultatiilor cu introducerea datelor pe cardul de sanatate