Studiu: Igiena orala deficitara ar putea duce la aparitia dementei

0
28

Aparitia dementei la batranete poate fi favorizata de bolile dentare. Cel putin asaarata concluziile unui studiu realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea din California.

Potrivit autorilor studiului, in cazul persoanelor care se spala pe dinti de maxim o data pe zi riscul de a suferi de dementa este cu 65% mai mare, spre deosebire de cei care realizeaza o igiena orala corespunzatoare.

Studiul a evidentiat faptul ca bolnavii de Alzheimer au in creier mai multe bacterii responsabile de aparitia bolilor gingiilor, comparativ cu persoanele care nu sufera de aceasta maladie. De asemenea, specialistii cred ca bolile gingivale ajunse in creier provoaca inflamatii ale acestuia.

Ad in title

Pe de alta parte, autorii studiului nu au luat in calcul posibilitatea ca afectiunile dentare sa fie semnele unei eventuale demente. Iar asta deoarece nu pot concluziona ca o igiena orala corespunzatoare impiedica aparitia maladiei Alzheimer. Oamenii de stiinta intentioneaza sa realizeze si alte studii care sa sustina afirmatiile lor.

Articolul precedentStudiu: Unele produse alimentare pot provoca oboseala si somnolenta
Articolul următorMedicii de familie: Nu vom inlocui timpul acordat consultatiilor cu introducerea datelor pe cardul de sanatate