Unu din cinci europeni a consumat cannabis

0
216

Asa-numitele „coffee shop”-uri din Olanda, fumatul de hasis in Londra anilor 1960 sau productia marocana de marijuana – toate acestea vor fi prezentate detaliat intr-un studiu de mare amploare privind abuzul de cannabis in Europa, ce va fi prezentat la Paris, informeaza Focus News.

„Peste 13 milioane de europeni au consumat cannabis in ultima luna. Aproximativ unu din cinci adulti europeni a incercat cel putin o data in viata”, se arata in studiul realizat de Centrul European de Monitorizare a Drogurilor si a Dependentei de Droguri (EMCDDA, cu sediul la Lisabona) si publicat cu ocazia Zilei internationale a luptei impotriva abuzului si a traficului de droguri.

Raportul in doua volume este o lucrare de referinta privind cercetarea stiintifica, legislatia si politicile legate de droguri in Europa. Volumul 1 trece in revista istoria cannabisului, modul in care diverse tari si-au schimbat de-a lungul timpului abordarea fata de droguri, cum decurgea comertul cu rasina de cannabis intre Maroc si statele din nordul Europei si cum au evoluat „coffee shop”-uile din Olanda. Volumul 2 ofera perspective generale asupra impactului consumului de cannabis asupra sanatatii si modului de tratare a afectiunilor cauzate de consumul de cannabis.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentEcografie tripleti – Ecografia 2D si 3D
Articolul următorCampanie pentru depistarea malformatiilor cardiace la copii