Ungaria: Măsurile de izolare, prelungite. Se estimează o creștere accelerată a infecțiilor cu SARS-CoV-2

0
32

Măsurile de izolare parţială vor fi prelungite în Ungaria până la 15 martie, în contextul în care este de aşteptat ca numărul infecţiilor cu coronavirus să crească în următoarele două săptămâni, a declarat, joi, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, potrivit Reuters.

Următoarele două săptămâni vor fi „extrem de dificile”, a spus Gergely Gulyas la un briefing al guvernului, adăugând că ritmul vaccinărilor se va accelera după ce Ungaria a început, miercuri, să folosească şi serul Sinopharm din China.

Oficialul a mai precizat că Ungaria se aşteaptă să primească un milion de doze de vaccin Sinopharm în martie şi aprilie în total, la care s-ar adăuga alte 3,5 milioane de doze în mai.

Ad in title

„Al treilea val (al pandemiei) a ajuns în Ungaria, iar bilanţul COVID-19 se va înrăutăţi în următoarele două săptămâni. Unii spun că vom asista la o înrăutăţire gravă”, a declarat Gergely Gulyas.

Joi, Ungaria a raportat 4.385 de noi infecţii, cel mai ridicat număr din acest an. Ţară cu o populaţie de zece milioane de locuitori, Ungaria a raportat 414.514 cazuri de infectare de la începutul pandemiei, dintre care 14.672 de decese.

Până acum, peste un milion de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Toate şcolile generale sunt închise de la 11 noiembrie, la fel şi hotelurile şi restaurantele, care pot servi doar la pachet. De asemenea, sunt interzise circulaţia pe timpul nopţii şi toate adunările.

Ungaria a devenit, miercuri, prima ţară din Uniunea Europeană care a început folosirea vaccinului chinez Sinopharm, după ce utilizase deja şi serul Sputnik V din Rusia. Vaccinurile ruse şi chineze nu au primit aprobarea oficială de folosire din partea UE.

Aceste vaccinuri sunt folosite în Ungaria alături de Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Conform statisticilor, ungurii sunt dispuşi, într-o măsură tot mai mare, să se vaccineze, 40% spunând la mijlocul lui februarie că intenţionează se apeleze la un vaccin, iar 26% că ar putea face de asemenea asta.

Articolul precedentPremierul Cîțu: Deocamdată, în România tulpina britanică este oarecum sub control
Articolul următorOMS: O persoană din zece care a avut COVID-19 prezintă simptome şi după 12 săptămâni de la boală