Premierul Cîțu: Deocamdată, în România tulpina britanică este oarecum sub control

0
6

Premierul Florin Cîțu a declarat că în acest moment în România tulpina britanică este oarecum sub control și că nu se impun restricții suplimentare.

”Deocamdată în România vedem că tulpina britanică este oarecum sub control, nu vedem efectele devastatoare. În Anglia, în momentul în care a apărut, la câteva săptămâni după a fost o evoluție nu exponențială, dar dinamica a fost foarte rapidă. Nu vedem încă acest lucru în România.”, a declarat Florin Cîțu joi în cadrul unor declarații de presă.

În ceea ce privește estimările făcute de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) referitoare la evoluția pandemiei în România, oficialul a precizat: ”Ar fi bine să ne uităm la ce înseamnă realitatea versus scenarii. Realitatea a fost de fiecare data mai bună decât scenariile. Măsurile pe care le avem arată foarte clar că au dat rezultate. România astăzi este pe locul 3 în Europa la număr de persoane vaccinate cu două doze și pe locul 7 în lume. Este clar că am luat măsurile care trebuie, o spun datele. Mergem pe ce am făcut până acum. Cele mai pesimiste estimări nu se vor materializa.”

În același timp, Cîțu a subliniat importanța păstrării măsurilor de protecție în continuare.

”Este important, și am spus de fiecare dată, trebuie să purtăm mască, să ne dezinfectăm, să păstrăm distanța socială. Trebuie respectate regulile. Am văzut că oamenii au început să se relaxeze puțin. Nu este momentul. Încă nu am ajuns la momentul în care să ne relaxăm, cee ace am făcut până acum putem să pierdem foarte ușor dacă nu păstrăm în continuare aceste restricții”, a declarat Florin Cîțu.

În legătură cu noua modalitate de calcul a ratei de infectare, Cîțu a spus că situația nu se va schimba foarte mult față de cea din prezent, pentru că nu sunt focare foarte multe. ”Nu mă aștept să fie diferențe majore”, a spus oficialul.

 

Articolul precedentCrește numărul de noi cazuri COVID-19. 3.923, în ultimele 24 de ore
Articolul următorUngaria: Măsurile de izolare, prelungite. Se estimează o creștere accelerată a infecțiilor cu SARS-CoV-2