3.5 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
More

  Un veteran american care a acceptat un xenotransplant a murit la două luni de la operație

  0
  246

  Lawrence Faucette, cea de-al doilea pacient care a primit o inimă de porc modificată genetic, a murit la șase săptămâni după procedura experimentală; Centrul Medical al Universității (UMMC) din Maryland, unde a fost efectuat transplantul experimental, a precizat că organul a început să dea semne de respingere în ultimele zile.

  Bărbatul, veteran al Marinei și tată a doi copii din Frederick, Maryland, în vârstă de 58 ani, era pe moarte din cauza unei insuficiențe cardiace și nu era eligibil pentru un transplant de inimă tradițional; acesta a fost internat pentru prima dată la UMMC pe 14 septembrie, și a suferit un transplant experimental șase zile mai târziu, pe 20 septembrie: „Singura mea speranță reală este să merg cu inima de porc, xenotransplantul”, a spus Faucette spitalului într-un interviu intern cu puțin timp înainte de operație, citat de CNN.

  „Nu avem alte așteptări decât să sperăm să avem mai mult timp împreună”, a spus atunci soția lui, Ann Faucette; în săptămânile care au urmat transplantului, medicii au raportat progrese semnificative, inclusiv participarea la kinetoterapie și petrecerea timpului cu familia sa. La jumătatea lunii trecute, spitalul a informat că Faucette a reușit să se ridice în picioare și a publicat o înregistrare video care îl arată cum muncește din greu la fizioterapie pentru a-și recăpăta forța necesară pentru mers. Mai mult, medicii  au crezut că funcția lui cardiacă este excelentă și au retras orice medicație în acest sens: „Nu am avut nicio dovadă de infecții și nicio dovadă de respingere în acel moment”,  a precizat dr.  Bartley Griffith , directorul clinic al Programului de Xenotransplant cardiac de la Universitatea din Maryland School of Medicine, într-un comunicat.

  Specialiștii speră ca xenotransplanturile să poată compensa, cândva, criza donațiilor de organe umane

  Cadrele medicale l-au tratat pe veteran cu un tratament experimental cu anticorpi pentru a suprima în continuare sistemul imunitar; cu toate acestea, respingerea organelor este „cea mai importantă provocare cu transplanturile tradiționale care implică și organe umane”, a subliniat UMMC.

  „Ultima dorință a domnului Faucette a fost ca noi să profităm la maximum de ceea ce am învățat din experiența noastră, astfel încât altora li se poate garanta o șansă pentru o nouă inimă atunci când un organ uman nu este disponibil. Apoi a spus echipei de medici și asistente care s-au adunat în jurul lui că ne iubește. Ne va fi enorm de dor de el”, a adăugat Bartley Griffith.

  Din păcate, noua inimă a lui Lawrence Faucette a încetat să mai bată la începutul acestei săptămâni. Într-o declarație cu privire la moartea soțului ei, potrivit sursei citate, Ann le-a mulțumit celor implicați în îngrijirea soțului ei la UMMC „Larry a început această călătorie cu o minte deschisă și cu încredere deplină în Dr. Griffith și personalul său. Știa că timpul petrecut cu noi era scurt și aceasta era ultima lui șansă de a face pentru alții”, a spus ea.

  Deși nu au existat semne de respingere în primele săptămâni după transplant, autopsia a concluzionat că Bennett a murit în cele din urmă de insuficiență cardiacă dintr-„o serie complexă de factori”,  inclusiv starea sa dinainte de operație; mai mult, un studiu de caz publicat în  The Lancet  a remarcat, de asemenea, că există dovezi ale unui virus porcin care nu fuseseră identificate anterior.

   

   

  Prin aceste intervenții experimentale, specialiștii speră ca xenotransplanturile să poată compensa, cândva, lipsa uriașă a donațiilor de organe umane.

  Articolul precedentMinistrul Sănătății: Trei centre pentru mari arși, în construcție. Când vor fi gata
  Articolul următorDr. Tudor Ciuhodaru: „Institutul Cantacuzino trebuie să devină un brand de țară susținut la nivel european”