Un tanar de 25 de ani se bucura de un nou rinichi, dupa ce a fost diagnosticat cu glomerulornefrita cronica si timp de trei ani a fost supus dializelor. Afectiunea i-a distrus functia rinichilor si de aceea transplantul renal reprezenta sigura lui sansa la viata.

Donatorul de rinichi al tanarului a fost chiar tatal acestuia, in varsta de 53 de ani.

„Compatibilitatea este mai mare, de 50 % si este normal sa fie asa. Cel putin jumatate din bagajul genetic este comun cu al tatalui sau. Ambii pacienti vor fi anesteziati general si nu vom avea foarte multe surprize. Cei doi pacienti sunt pregatiti din toate punctele de vedere, atat psihic si fizic, cat si medical”, a declarat prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, seful Centrului de Urologie, Nefrologie si Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni, inainte de a intra in operatie.

Echipa operatorie a fost formata din 15 cadre medicale, condusa de prof. univ. dr. Ioanel Sinescu. Timp de 4 ore medicii au operat in acelasi timp, in doua sali diferite, atat donatorul cat si receptorul rinichiului.

Operatia a decurs normal si a fost o bucurie si o noua realizare pentru prof. univ. dr. Sinescu, care si-a sarbatorit aniversarea prin redarea sansei la viata pacientului sau, caruia i-a efectuat transplantul renal.

Transplantul de rinchi al tanarului de 25 de ani, realizat la Institutul Clinic Fundeni a fost inregistrat cu numarul 1300. in plus, aproximativ 1500 de pacienti care se trateaza la Spitalul Fundeni se afla in asteptarea unui rinichi sanatos si compatibil.