in perioada sarbatorilor de iarna, numarul traumatismelor oculare creste din cauza accidentelor provocate de petarde. Aceste traumatisme de la nivelul ochilor pot avea consecinte grave, de la un simplu disconfort pana la pierderea vederii sau chiar a globului ocular.

Astfel o persoana cu traumatism ocular poate manifesta intoleranta la lumina naturala sau artificiala, lacrimare abundenta, senzatie de durere si de prezenta a unui corp strain la nivelul ochiului, inrosirea ochiului si scaderea acuitatii vizuale. Toate aceste semene indica ca este necesar consultarea unui medic oftalmolog.

Asadar in perioada sarbatorilor de iarna, medicii specialisti se confrunta cu tot mai multe cazuri de traumatisme oculare cauzate de pistoalele cu bile, de dopurile de sla ticlele de sampanie si chiar petarde, fiind in acelasi timp si cele mai periculoase.

De asemenea produsele chimice utilizate la curatenie, de tipul sodei caustice, amoniacului sau a varului provoaca arsuri grave la nivelul ochilor.

Toate aceste accidente de la nivelul ochilor necesita consultarea cat mai urgenta a medicului specialist. insa pana la prezentarea la medic, in multe dintre cazuri medicii oftalmologi recomanda spalarea ochiului cu apa curata.