Un roman din doisprezece sufera de o boala psihica

0
229

Numarul afectiunilor psihice s-a dublat in Romania, in ultimii 15 ani. Potrivit unor studii recente, un roman din doisprezece sufera de o boala psihica, iar unul din patru se va confrunta in viitor cu o asemenea afectiune.

Cea mai frecventa afectiune psihica in randul romanilor este depresia. Cauzele care duc la aparitia depresiei sunt stresul si dificultatile financiare. Netratata, depresia produce izolare sociala si scade capacitatea de munca. De multe ori, persoanele care sufera de depresie, se refugiaza in alcool si droguri, unul din zece depresivi alegand chiar sinuciderea.

Comisia de Psihiatrie a Ministerului Sanatatii a anuntat ca opt la suta dintre romani sufera de o afectiune psihica. in afara de depresie, romanii se mai confrunta cu schizofrenia si tulburarile compulsiv-obsesive.

Zilele acestea, in perioada 1-4 octombrie, se desfasoara al treilea Congres National de Psihiatrie. Printre principalele teme care vor fi abordate, se numara si subiecte precum „Psihiatrie si sanatate mintala”, „Genetica schizofreniei”, „Strategii terapeutice in depresia de tip dopaminergic” sau „Tulburari alimentare. Anorexia si bulimia nervoasa”.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentProdusele alergene vor fi trecute pe etichetele alimentelor
Articolul următorCampanie de informare asupra efectelor hipertensiunii arteriale