Congres National de Homeopatie

0
252

in perioada 2-5 octombrie 2008, la Centrul de Proiecte Culturale Arcub Bucuresti, are loc al XXIII-lea Congres National de Homeopatie, organizat de Asociatia Romana de Homeopatie Clinica si Societatea Romana de Homeopatie. Tema Congresului este „Homeopatia-realitate medicala”.

in cadrul evenimentului, vor avea loc prezentari, sesiuni si dezbateri pe marginea unor aspecte de mare actualitate in homeopatie. Printre acestea se numara: „Abordare terapeutica homeopatica in cancerul colectoral”, „Tratamentul homeopatic al dermatitei atopice”, „Un caz de zona zoster faciala tratat homeopat”, „Homeopatia in tratamentul tulburarilor functionale cardiace”. Evenimentul se bucura atat de participarea specialistilor romani din domeniul homeopatiei, cat si a colegilor din strainatate. intre acestia, se regasesc: Gheorghe Jurj, presedintele Asociatiei Romane de Homeopatie Clinica, Dumitru Matei, presedintele Asociatiei Nationale de Medicina de Familie, Gheorghe Haber, Dumitru Constantin, presedintele Societatii de Acupunctura, Ivan Nestorov, presedintele Organizatiei Medicale de Homeopatie.

Scopul Congresului este sublinierea importantei tratamentelor homeopate, naturale, in diferite afectiuni. Tratamentele trebuie prescrise doar de catre un medic homeopat.

Homeopatia este o metoda terapeutica, ce consta in administrarea in doze foarte mici a unor substante care, in cantitati mari, ar putea provoca unui om sanatos simptomele afectiunii combatute. Medicamentul homeopatic actioneaza prin stimularea mecanismelor naturale de aparare ale organismului. Prima faza a tratamentului homeopat determina, in multe cazuri, o agravare tranzitorie, numita „agravare homeopatica” si este urmata, in final, de o ameliorare semnificativa a starii generale de sanatate a pacientului.

Articolul precedentProdusele alergene vor fi trecute pe etichetele alimentelor
Articolul următorCampanie de informare asupra efectelor hipertensiunii arteriale