Un robot care va ajuta astronautii sa isi gestioneze mai bine emotiile, lansat spre Statia Spatiala Internationala

0
35

Astronautii de pe Statia Spatiala Internationala vor beneficia de asistenta unui robot nou, Crew Interactive Mobile Companion 2 (CIMON 2), care ii va ajuta sa isi gestioneze mai bine emotiile.

Mai exact, robotul este dotat cu microfoane, camere de luat vederi şi o serie de programe care permit recunoaşterea emoţiilor
„Obiectivul general este a crea un insoţitor in adevarata putere a cuvantului. Relaţia dintre un astronaut şi CIMON este cu adevarat importanta”, a declarat pentru Reuters Matthias Biniok, principalul arhitect al CIMON 2. „incearca sa inţeleaga daca astronautul este trist, furios, vesel şi aşa mai departe”.
CIMON 2 va testa tehnologii care s-ar putea dovedi cruciale pentru viitoarele misiuni in spaţiul indepartat, unde izolarea de lunga durata şi decalajele de comunicare cu Terra constituie un risc pentru sanatatea mintala a astronauţilor.
Proiectat pentru a-i ajuta pe astronauţi sa realizeze experimente ştiinţifice, robotul, care comunica in limba engleza, este pregatit sa ofere totodata asistenţa in cazul conformismului de grup, un fenomen comportamental in care oamenii pot fi determinaţi sa ia decizii iraţionale.
„Conformismul de grup este cu adevarat periculos”, a spus Biniok. in cazuri de conflict sau neinţelegeri intre astronauţi, unul dintre cele mai importante obiective ale CIMON ar fi acela de a avea rolul unui ”element obiectiv cu care poţi vorbi daca eşti singur sau care ar putea ajuta grupul sa colaboreze din nou”, a spus acesta.

Articolul precedentInterviu cu dr. Ioana Mindruta despre medicina personalizata in managementul epilepsiei
Articolul următorVaccin impotriva febrei tifoide, eficientsi la copiii sub un an – studiu