MS are in lucru o procedura pentru a simplifica intoarcerea medicilor in tara

0
40

Ministerul Sanatatii lucreaza la o procedura pentru a simplifica intoarcerea in tara a medicilor romani. Este anuntul facut de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Horatiu Moldovan, cu ocazia examenului de intrare in rezidentiat.
”Diaspora medicala, cum este numita, este in preocuparea Ministerului Sanatatii si aceasta categorie foarte importanta de specialisti, care sunt foarte instruiti, in general, in clinicile din strainatate. Sunt colegii nostri. Și politica pe care vrem sa o promovam este de a facilita intoarcerea acestora in Romania, de a crea cadrul legal, astfel incat sa se reduca birocratia si ei sa se poata echivala si sa se poata intoarce in conditii mult mai simple si mai usor, crescand astfel calitatea, in general, a resursei umane care lucreaza in sanatate si permitand unui numar mare de tineri medici sa revina acasa”, a spus el.
in acest sens, Ministerul Sanatatii lucreaza, in prezent, la o procedura care sa simplifice echivalenta intre certificatele pe care ei le obtin in strainatate si cele care sunt recunoscute in Romania, ”astfel incat drum sa fie scurtat”, a adaugat oficialul.

Articolul precedentInterviu cu dr. Ioana Mindruta despre medicina personalizata in managementul epilepsiei
Articolul următorVaccin impotriva febrei tifoide, eficientsi la copiii sub un an – studiu