Un reprezentant al ministerului sanatatii a inspectat Spitalul din Slatina

0
192

Dupa materialele aparute in presa despre conditiile din spitalul de Urgenta Slatina, Ministerul Sanatatii a verificat modul in care sunt tratati bolnavii aici. Scandalul de la Slatina a fost declansat in urma cu o saptamana, cand un medic a dezvaluit modul de lucru din spital: in salile de operatii se folosesc clesti cumparati din piata, medicii au o singura chiuveta sa se spele pe maini, iar in saloane sunt gandaci.

Forfota mare pe holurile Sectiei de Ortopedie a Spitalului de Urgenta din Slatina. Femeile de serviciu s-au pus serios pe treaba in asteptarea controlului facut de o comisie venita de la Bucuresti. Holurile au fost maturate si apoi spalate, lenjeriile au fost schimbate, iar igrasia a fost acoperita cu un strat nou de var. La geamuri s-au montat jaluzele verticale, iar gandacii si sobolanii au fost alungati temporar prin solutii speciale.

Bolnavii internati in spital sunt convinsi ca ar fi avut parte de aceleasi conditii mizere daca presa nu ar fi mediatizat acest caz.

Dupa doua ore de control, secretarul de stat delegat de ministerul sanatatii, s-a declarat multumit de conditiile din Spitalul de Urgenta.
Cat despre clestii vechi folositi de medicii ortopezi, ministrul secretar de stat nu este surprins de folosirea lor, ci doar de faptul ca se vorbeste abia acum despre ei.

in ciuda aparentelor foarte inselatoare cu privire la imaginea de fatada a Spitalului de Urgenta din Slatina, dupa ce au fost intervievati de catre reporterii televiziunii, pacientii si chiar si doctorii au inceput sa spuna adevarul – pacientii ca nu sunt bine tratati – adica sunt ,,ingrijiti,, in niste conditii mizere : cearceafuri neschimbate de zile intregi, gandaci care umbla nestingheriti prin colturile spitalului, chiuvete murdare, igrasie acoperita de un strat nou de var si, nu in ultimul rand, doctorii care se plang ca instrumentele cu care sunt nevoiti sa-si efectueze operatiile sunt foarte vechi , clesti cumparati din piata, o singura chiuveta la toti doctorii pentru a se spala pe maini, etc.

Şocant dar foarte adevarat : Spitalul de Urgenta Slatina, un focar de infectie si foarte sarac in aparaturile necesare pentru efectuarea operatiilor.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentAnalizele medicale gratuite, ignorate de populatie
Articolul următorStresul suportat de mama in timpul sarcinii poate face rau copilului