Formatiune tumorala de marimea unui nou nascut

0
198

Un fibrom cu o greutate comparabila cu cea a unui nou nascut a fost rezectat de o echipa de medici specialisti de la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie „Elena Doamna” din Iasi, de la o pacienta in varsta de 51 de ani.

Bolnava s-a prezentat la spitalul iesean in cursul saptamanii trecute, acuzand dureri puternice in zona abdomenului.

Investigatiile imagistice de specialitate au aratat ca pacienta avea un fibrom uterin gigant, care ca dimensiune era echivalentul unei sarcini in luna a sasea.

in timpul interventiei chirurgicale care a durat doua ore, medicii au constatat ca formatiunea tumorala cantarea 3,5 kilograme.

Specialistii sustin ca astfel de formatiuni tumorale se dezvolta in musculatura uterina si apar, in majoritatea cazurilor, din cauza unui dezechilibru hormonal, precum si al predispozitiilor genetice, infectioase. De obicei, fibroamele uterine pot aparea sub forma unui singur nodul sau ca noduli multipli polilobati, la femeile cu varsta cuprinsa intre 35 si 50 de ani.

Dimensiunile acestora variaza, in mod normal de la 1-2 milimetri la 10-15 centimetri. Exista insa si exceptii, situatii in care fibroamele sunt confundate cu o sarcina extrauterina.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentAnalizele medicale gratuite, ignorate de populatie
Articolul următorStresul suportat de mama in timpul sarcinii poate face rau copilului