Romania va trimite ajutor umanitar Georgiei

0
187

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a declarat ca Romania va trimite Georgiei un ajutor umanitar in valoare de peste un milion de euro constand in medicamente si instrumente medicale.

„Romania va trimite Republicii Georgia un ajutor umanitar de urgenta de peste un milion de euro care consta in produse din rezervele de stat. Este vorba despre medicamente si dispozitive medicale din rezerva Ministerului Sanatatii. Guvernul a aprobat in sedinta de azi (miercuri, n.r.) acordarea acestui ajutor umanitar cu titlu gratuit ca raspuns la solicitarea in acest sens transmisa Ministerului Roman de Externe de catre Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Georgia”, a afirmat Spataru.

Potrivit unui comunicat de presa ce a urmat declaratiei Cameliei Spataru, valoarea ajutorului se ridica la 4,624 milioane lei.

Purtatorul de cuvant al Executivului a adaugat ca o parte a acestui ajutor a fost deja trimis in zona „cu aeronava Romavia care efectueaza vizita oficiala in zona in aceste zile”. Cat priveste momentul in care va ajunge in Georgia si restul ajutorului umanitar, Camelia Spataru a declarat ca despre acest lucru „o sa se discute in perioada urmatoare”.

Spataru a mai spus ca Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, si plata cheltuielilor aferente cetatenilor romani ca urmare a crizei generate din conflictul din Georgia, incepand cu 8 august 2008 pe durata intregii crize.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentAnalizele medicale gratuite, ignorate de populatie
Articolul următorStresul suportat de mama in timpul sarcinii poate face rau copilului