Campionat de paintball pentru persoanele cu dizabilitati in judetul Covasna

0
211

Aproape o suta de persoane cu handicap locomotor, aflate intr-o tabara a Serviciului de ajutor maltez din localitatea Valcele, judetul Covasna, au participat la un campionat de paintball.

Ideea organizarii acestei manifestari sportive, derulata in premiera nationala, apartine unui club de paintball din municipiul Sfantu Gheorghe, care in urma cu doua luni a organizat, tot in premiera, o competitie asemanatoare pentru detinutii din Penitenciarul de la Miercurea Ciuc.

Presedintele clubului, Hajnal Attila a declarat ca terenul a trebuit adaptat cerintelor persoanelor cu handicap, insa efortul a fost rasplatit pe deplin de bucuria acestor oameni care, in cea mai mare parte, nici nu mai visau ca vor putea participa vreodata la un astfel de joc.

„Eu insumi am suferit un accident in timpul unui campionat desfasurat in urma cu cativa ani in Bucuresti si eram pe punctul de a uita nu numai jocul de paintball, ci si mersul, dar din fericire m-am refacut”, a spus Hajnal Attila, marturisindu-si astfel empatia cu persoanele cu handicap.

Acesta a recunoscut, totodata, ca actiunile sale au ca scop promovarea painball-ului atat pe plan national, cat si international.
„Vreau ca atunci cand se vorbeste de paintball lumea sa se gandeasca la Sfantu Gheorghe, asa cum atunci cand spui hochei toata lumea se gandeste la Miercurea Ciuc”, a declarat Hajnal Attila.

Paintball-ul este un joc strategic ce consta in eliminarea adversarului prin impuscarea cu proiectile de vopsea. La originea acestuia sta canadianul James Hale care in anul 1970 a inventat si brevetat prima pusca de paintball, pe care a folosit-o initial pentru marcarea copacilor si a vitelor.

Pasionatii de paintball sustin ca acest sport contribuie la intarirea caracterului, dezvolta increderea in sine, abilitatile de lider si de cooperare in echipa si nu in ultimul rand elimina stresul deoarece este extrem de distractiv.

Bilele cu vopsea seamana cu pilulele cu gel sau cu perlele de ulei de baie si se sparg la impact, provocand victimei foarte putina durere. Vopseaua este netoxica, biodegradabila si solubila in apa, prin urmare urmele a€œrazboiului” pot fi usor indepartate de pe haine si de pe piele.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentAnalizele medicale gratuite, ignorate de populatie
Articolul următorStresul suportat de mama in timpul sarcinii poate face rau copilului