Peste 5.000 de interventii ale SMURD, in primele trei luni de activitate

0
182

Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare Bucuresti (SMURD) a intervenit in primele trei luni de activitate – 15 mai-15 august – in peste 5.300 de cazuri, timpul mediu de raspuns la urgente fiind sub sapte minute, a declarat marti, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti (ISUB), maior Catalin Eftene.

Cele mai multe interventii – 4.867 – au apartinut ambulantelor SMURD, in celelalte situatii apelandu-se la autodescarcerare, la masina mediului de urgenta sau la elicopter.

De cele mai multe ori, s-a intervenit pentru salvarea de vieti omenesti implicate in accidente, precum si a unor persoane care au lesinat in casa sau pe strada, in urma unor insuficiente respiratorii, dureri toracice, hemoragii, lipotimii sau intoxicatii.

SMURD dispune de 13 ambulante de prim-ajutor si de trei de terapie intensiva, sustinute de personal medical.

Recent, Ministerul Sanatatii Publice si cel al Internelor si Reformei Administrative au incheiat un protocol privind verificarea de catre Brigada de Politie Rutiera a Capitalei a modului in care sunt respectate prevederile Codului rutier atat de catre soferii serviciilor publice si private de ambulanta, cat si de catre ceilalti participanti la trafic – soferi si pietoni.

BPR face un apel catre participantii la trafic sa respecte prevederile codului rutier, pentru ca ambulantele sa ajunga in timp util la persoanele care au nevoie de asistenta medicala de urgenta, dar si pentru a evita evenimentele rutiere care duc la blocarea ambulantelor SMURD si la scaderea capacitatii interventei acestui serviciu.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentAnalizele medicale gratuite, ignorate de populatie
Articolul următorStresul suportat de mama in timpul sarcinii poate face rau copilului