Un raport cu privire la sistemul CEAS al CNAS din prisma utilizatorilor medici de familie ai unui soft cu care acestia lucreaza

0
32

La solicitarea Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), in calitate de reprezentati legali ai medicilor de familie, s-au realizat cateva cifre sintetice masurate la nivelul utilizatorilor unui anumit soft.

Astfel, la o comparatie intre 1-27 mai cu 1-27 din lunile anterioare, se observa o scadere de 7,63% a numarului serviciilor medicale. Cu toate acestea, medicii si-au respectat graficul de activitate.

Numarului cardurilor activate de medicii de familie in 2015 in luna mai este de 474.948 de carduri, iar in aprilie 2015 acest numar era de 159.320 de carduri. Numarul de carduri activate inainte de 1 Mai 2015 este mai mare fata de numarul cardurilor activate dupa 1 Mai. La un numar de 1,6 milioane de servicii medicale efectuate in luna Mai, doar 29% au necesitat un card activat la momentul consultatiei. Restul serviciilor au fost semnate cu ajutorul cardurilor anterior activate sau au fost chiar servicii care nu au necesitat card.

Ad in title

in ceea ce priveste gradul general de validare online al serviciilor si al semnarii cu cardul pe luna mai 2015 se arata o disponibilitate sub medie, in intervalele 8:00 – 12:00 si 12:00 – 14:00, atunci cand lucreaza majoritatea medicilor.

Numarul de erori de conectare pe zi a atins un record tocmai in ultimele 2 zile. Astfel, marti 26 Mai, la un numar de 86.982 de servicii care au putut fi validate au fost inregistrate 27.173 de erori de conectare – o rata a erorilor de 31.24% mult peste media lunara, iar miercuri, 27 Mai, la un numar de 56.922 de servicii care au putut fi validate cu cardul au fost inregistrate 44.811 erori de conectare – o rata a erorilor de 78.72%, alarmanta, care s-a materializat printr-un numar mai mic de servicii validate si efectuate.

Durata asteptarii pentru validarea unui serviciu in sistemul CEAS este dat de timpul de obtinere al conexiunii si timpul de comunicare al serviciului. Considerand ca pana acum pe luna mai s-au inregistrat de catre medicii de familie care utilizeaza acest soft un numar de 208.871 erori de conexiune cu sistemul CEAS, rezulta ca timpul pierdut de medici este egal cu timpul maximal necesar conexiunilor nereusite plus inca o data aproape tot atat pentru repetarea validarii acelui serviciu.

Articolul precedentOMS Europa: Ziua Mondiala fara Tutun din 2015 se va concentra pe reducerea traficului de contrabanda a tigarilor
Articolul următorCercetare: persoanele cu diabet zaharat nu sunt constiente ca ar putea avea neuropatie diabetica