OMS Europa: Ziua Mondiala fara Tutun din 2015 se va concentra pe reducerea traficului de contrabanda a tigarilor

0
244

Mai multi factori justifica combaterea comertului ilicit cu tigari in regiunea europeana. Comparativ cu alte regiuni ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), regiunea europeana se numara primele locuri la acest subiect sensibil. Regiunea europeana OMS prezinta o prevalenta a fumatului mai mare cu cea mai mare proportie de decese atribuite tutunului, avand cel mai inalt nivel de impozitare per pachet de tigari, dar si cel mai mare numar de tigari confiscate din lume, conform OMS Europa.

O estimare pentru piata ilicita de tigari in Europa variaza intre 6% si 10 %. Daca comertul ilicit ar fi eliminat din Europa, guvernele ar castiga venituri suplimentare. Pentru a aborda aceasta problema trebuie sa fie considerata de departe o prioritate pe care toate guvernele din Europa sa o ia in agenda de discutii. Astfel, Protocolul pentru eliminarea comertului ilicit cu produse din tutun sa fie folosit ca un mijloc important pentru crestere a veniturilor, precum si reducerea mortalitatii si morbiditatii legate de tutun.

20 de tari europene au semnat Protocolul pentru eliminarea comertului ilicit cu produse din tutun, din totalul de 54 de tari.

Articolul precedentStudiu: 2 din 10 femei nu si-au verificat vreodata nivelul de fier din organism
Articolul următorUn raport cu privire la sistemul CEAS al CNAS din prisma utilizatorilor medici de familie ai unui soft cu care acestia lucreaza