Proiectul pilot de educatie medicala si prim-ajutor pentru copii Sunt primul ajutor – va continua la Cluj si Sibiu

0
24

A fost lansat la Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov, in prezenta Ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, site-ul de educatie medicala si prim-ajutor pentru copii „suntprimulajutorjunior.ro” si a fost anuntata extinderea in judetele Cluj si Sibiu a proiectului pilot de educatie medicala si prim-ajutor pentru copii a€œSunt primul ajutor!”, care a avut deja loc in Bucuresti.

„Proiectul a inceput acum doi ani, odata cu aparitia Ghidului de educatie medicala si prim ajutor – Sunt primul ajutor! SPA Junior!. intrucat in Bucuresti s-a derulat deja in 12 clase din 12 scoli si pentru ca majoritatea inspectoratelor din tara, dar si majoritatea serviciilor de ambulanta s-au oferit sa tina aceste cursuri in scoli, am hotarat sa avem si o varianta online, astfel incat tot mai multe persoane sa aiba acces la informatii. Site-ul este redactat in patru limbi, respectiv in romana, engleza, franceza si maghiara.”, a afirmat luni, in conferinta de presa, initiatorul proiectului, Mihaela Arion, redactor la postul de Radio Bucuresti FM.

„suntprimulajutorjunior.ro” contine a€œGhidul de educatie medicala si prim-ajutor-Sunt primul ajutor! SPA Junior!”, pe capitole, o sectiune dedicata proiectului pilot de educatie medicala si prim- ajutor pentru copii, fotografii realizate in cadrul acestuia si aparitiile proiectului in media, dar si testimoniale ale participantilor la evenimentele precedente. Cursurile de educatie medicala si prim- ajutor pentru copii au fost sustinute deja si va continua in mai multe scoli din Bucuresti, cu sprijinul voluntarilor Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF), ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale si ai Societatii de Salvare Bucuresti.Proiectul beneficiaza de asemenea de sustinerea companiei de comunicare medicala Houston NPA.

Ad in title

Datorita interesului crescut al autoritatilor, proiectul va fi extins la nivel national, incepand cu anul scolar 2015- 2016.

„Urmeaza din toamna sa demaram acest proiect in Cluj, in 15 clase din 15 scoli si in Sibiu, in 76 de clase din 7 scoli. Proiectul se bazeaza pe voluntarii Societatii de Salvare si ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale, specialisti care ii invata pe copii cand si cum sa sune la 112, manevre de prim ajutor, precum si informatii despre alimentatie si igiena”, a precizat initiatorul proiectului, Mihaela Arion.

in conferinta de presa, Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a afirmat a€œMa bucur ca acest proiect merge mai departe, si prin acest site, dar prin tot ce presupune acest proiect, respectiv pregatirea copiilor care au nevoie de toate aceste informatii. Cred ca societatea va fi mult mai pregatita pentru a preintampina orice situatie de urgenta, va fi mult mai pregatita pentru a acorda prim ajutor aproapelui nostru. Ca si pas concret, care sa vina in ajutorul acestui proiect, avem o initiativa prin care propunem sa se introduca orele de educatie sanitara in scoala.”.

Proiectul pilot din scoli a€œSunt primul ajutor!” presupune mai mult decat o predare a unui curs si se face cu ajutorul echipajelor de voluntari experimentati si specialistilor Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF), Societatii de Salvare Bucuresti, Inspectoratului Şcolar Bucuresti si ai reprezentantilor Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) in Capitala si cu sprijinul Serviciilor de Ambulanta Judetene si Inspectoratelor Şcolare Judetene Cluj si Sibiu.

Mai multe detalii despre eveniment: www.comunicatemedicale.ro

Articolul precedentStudiu: 2 din 10 femei nu si-au verificat vreodata nivelul de fier din organism
Articolul următorUn raport cu privire la sistemul CEAS al CNAS din prisma utilizatorilor medici de familie ai unui soft cu care acestia lucreaza