Un nou tratament pe baza de plante, eficient impotriva problemelor cu acneea a fost descoperit de catre oamenii de stiinta de la o prestigioasa universitate din Marea Britanie. Noul tratament contine un ingredient – cheie si anume cimbrul de camp.Cercetatorii britanici au realizat un studiu conform caruia o tinctura care contine cimbru de camp este mult mai eficienta impotriva bacteriei care produce acneea, Propionibacterium acnes, decat toate cremele existente pe piata.

in cadrul experimentelor au fost studiate mai multe plante, printre care cimbrul de camp, smirna si galbenelele. De asemenea, cercetarorii au comparat rezultatele acestor experimente cu cele obtinute de peroxidul de benzoil, ingredientul activ din majoritatea cremelor anti-acnee. Desi toate plantele au reusit sa elimine bacteria care provoaca acneea, cimbrul de camp a fost cel mai eficient tratament. Spre deosebire deosebire de peroxidul de benzoil care irita pielea si da senzatia de arsura, tinctura de cimbru de camp nu are niciun efect secundar asupra pielii.

Pentru a confirma eficienta cimbrului de camp impotriva acneei si pentru a identifica modul in care acesta actioneaza, sunt necesare mai multe studii, au declarat cerectatorii in cadrul unei conferinte.