Anual, cel putin 500 de parinti din Romania aud cuvintele: „Copilul dumneavoastra are cancer”. Din acel moment, intreaga familie incepe lupta pentru supravietuirea copilului lor, o lupta nedreapta, ingreunata de multe ori de lipsa resurselor financiare, a medicamentelor sau a conditiilor propice din spitale. Copilul ajunge sa infrunte durerea in fiecare zi, dar sansele lui de supravietuire sunt, din pacate, destul de mici.

Potrivit Asociatiei P.A.V.E.L., organizatia parintilorcu copii bolnavi de cancer, in tara noastra o mare parte dintre copiii bolnavi de cancer isi procura singuri o parte din tratament si au nevoie de investigatii contra cost, in conditiile in care 80% dintre ei provin din familii cu venituri sub 600 de lei pe luna. in anumite cazuri, costurile lunare pentru investigatii si tratament depasesc 2.000 de lei, bani care nu sunt decontati, astfel ca unii copii bolnavi sunt obligati sa faca tratamentul prea tarziu. in plus, daca in tarile dezvoltate rata de supravietuire este de 80%, in Romania, procentul se situeaza intre 30% si 60%.

Ca urmare a acestei situatii ingrijoratoare, in data de28 aprilie 2012, la Bucuresti, va avea loc, la initiativa Asociatiei P.A.V.E.L, a doua editie a Conferintei Nationale „Actualitati in Oncologia Pediatrica”. Partenerul stiintific al evenimentului este Societatea Romana de Onco-Hematologie Pediatrica. Continuand demersul comun inceput in urma cu un an, manifestarea aduce in centrul atentiei, atat a autoritatilor, specialistilor din domeniul oncologiei, reprezentantilor organizatiilor de pacienti, cat si a liderilor si formatorilor de opinie, situatia copiilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora.

in cadrul celei de-a doua editii a Conferintei Nationale „Actualitati in Oncologia Pediatrica”, se doreste realizarea unei analize a modului in care strategiile definite la conferinta precedenta, care a avut loc in aprilie 2011, si-au atins scopul, dar, totodata, identificarea modului in care cei prezenti se pot implica activ si responsabil pentru imbunatatirea situatiei copiilor cu cancer. De asemenea, alt obiectiv al evenimentului este sporirea actiunilor de responsabilitate sociala a companiilor prin lansarea unui demers national de sprijin a copiilor bolnavi de cancer, prin proiecte de CSR.

Asociatiile de pacienti prezente la eveniment isi vor face cunoscute proiectelepe care le deruleaza, planurile viitoare de interventie si masurile pe care doresc sa le adopte in favoarea beneficiarilor lor, copiii bolnavi de cancer si familiile acestora. Simultan cu lucrarile conferintei se vor derula ateliere de lucru si schimb de experienta destinate psihologilor, asistentilor sociali, pedagogilor, cat si altor specialisti implicati in serviciile sociale destinate copiilor bolnavi de cancer.

Asociatia P.A.V.E.L. se implica activ in lupta impotriva cancerului si vine in ajutorul familiilor de copii bolnavi prin numeroase proiecte, programe si campanii. in prezent, Asociatia P.A.V.E.L. pune la dispozitie numarul de telefon 0900.900.082 (apelabil numai din reteaua Romtelecom) pentru a dona 5 euro pentru copiii bolnav de cancer. Desi este o suma mica, 5 euro de la fiecare dintre noi poate salva vietile unor copii, acordand acestora sansa la un tratament adecvat si la bune ingrijiri medicale.

Asociatia P.A.V.E.L. este singura organizatie de parinti cu copii bolnavi de cancer din Romania. Scopul Asociatiei P.A.V.E.L. este imbunatatirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor acestora.

Management eveniment: Sanatatea Press Group