Un nou tratament HIV/SIDA, eficient si pentru cei fara speranta

0
173

Directorul Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals” din Capitala, Adrian Streinu Cercel a anuntat intr-o conferinta de presa ca a fost descoperit un tratament HIV/SIDA, eficient si pentru cei care nu mai raspund la niciun alt tip de medicatie.

„Este vorba despre medicamentul Prezista (Darunavir) care aduce sperante imediate pentru pacientii pe care-i credeau pierduti, adica la bolnavii la care s-a epuizat arsenalul terapeutic. Acest nou produs negativeaza virusul in proportie de 98 la suta, prelungind speranta de viata si calitatea acesteia in cazul bolnavilor”, a spus profesorul Adrian Streinu Cercel.

in Romania, in ultimii 23 de ani au fost inregistrati peste 15000 pacienti cu HIV/SIDA, iar dintre acestia peste 9000 erau in viata in luna septembrie. Potrivit profesorului Adrian Streinu Cercel, speranta de viata in cazul unui bolnav de HIV/SIDA ajunge aproape de 25 de ani de la contactarea virusului.

Medicul a mai anuntat ca bolnavii de HIV/SIDA se impart in trei categorii: pacienti naivi (care nu beneficiat niciodata de o schema terapeutica), pacienti experimentati (carora le-a fost indicata o schema de tratament) si pacienti poliexperimentati, cei care nu mai raspund la nicio varianta de medicatie. Cei din ultima categorie, care au epuizat schema terapeutica, sunt in numar de 500-800 de bolnavi.

„Cu acest nou produs avem sansa sa-i ajutam si pe cei pe care ii credeam pierduti. Din datele prezentate de Organizatia Mondiala a Sanatatii – Copenhaga, Romania apare cu un estimat de 9.800 de cazuri, din care 5.400 de persoane primesc medicatie, acoperirea terapeutica fiind de peste 95 la suta”, a continuat directorul Adrian Streinu Cercel. Toate tratamentele pentru HIV/SIDA sunt gratuite in Romania.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentSutienul are efecte nocive asupra sanilor!
Articolul următorPedepsele in cazul bebelusilor arsi cu dezinfectant: 10% din salariu!