Lista spitalelor administrate de catre Primaria Capitalei, nedefinitivata inca

0
178

Lista spitalelor care urmeaza a fi administrate de catre Primaria Capitalei nu a fost, inca, definitivata. Cu toate ca autoritatile si-au exprimat dorinta ca unele spitale din Bucuresti sa treaca sub administrarea municipalitatii, strategia nu a fost stabilita.

Intentia a fost anuntata de catre reprezentantii Primariei Capitalei si de catre cei de la Ministerul Sanatatii la inceputul lunii iulie. Totodata, autoritatile au declarat ca doresc construirea unor spitale noi, in special in zona sectorului 3, 4 si 6.

Conform declaratiei consilierului general municipal Lucian Duta, motivul pentru care primaria doreste preluarea spitalelor este acela ca responsabilitatea va fi impartita la mai multi factori, iar fondurile alocate spitalelor vor creste, datorita finantarilor asigurate de primarie.
Detaliile privind administrarea spitalelor de catre Primaria Capitalei urmeaza a fi stabilite de catre o comisie formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai primariei generale.

Daca spitalele vor fi preluate de catre municipalitate, ocuparea posturilor de manageri ai unitatilor sanitare se va face prin participarea la un concurs organizat de catre Primaria Capitalei.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentSutienul are efecte nocive asupra sanilor!
Articolul următorPedepsele in cazul bebelusilor arsi cu dezinfectant: 10% din salariu!