Pedepsele in cazul bebelusilor arsi cu dezinfectant: 10% din salariu!

0
238

Comisia de disciplina a maternitatii Giulesti a dispus sanctioanarea cadrelelor medicale implicate in teribilul incident in urma caruia patru nou-nascuti au suferit arsuri la nivelul capului.

Conform rezultatului anchetei, cauza care a dus la producere incidentului a fost neglijenta venita din partea unei infirmiere care a confundat spirtul medicinal cu o alta substanta mult mai puternica. Ca urmare, substanta nociva a fost utilizata la dezinfectarea locului de punctie pentru prelevarea analizelor de la nivelul scalpului, procedura efectuata in cazul nou-nascutilor. Verdictul comisiei: „neglijenta in serviciu”!

Astfel, spaima parintilor si durerea unor copii nevinovati, care din pacate au simtit din primele clipe de viata, pe propria piele, ce inseamna Romania si sistemul sanitar romanesc, au fost indreptatite de catre autoritati prin aplicarea unor sanctiuni minore. Infirmiera care a incurcat substantele, asistenta coordonatoare si cea care a utilizat solutia au fost sanctionate cu 10% din salariu, pe o perioada de trei luni. Asistenta care a folosit substanta a mai primit o pedeapsa, fiind mutata la sectia de gestionare a datelor.

Pana la pronuntarea rezultatului anchetei, reprezentantii maternitatii Giulesti au afisat o surprinzatoare stare de relaxare si seninatate, incercand sa convinga ca ranile bebelusilor, sunt de fapt minore, ” iritatii si nu arsuri”. Mai mult, totul a fost trecut sub tacere zile la rand, conducerea sectiei recunoscand cele intamplate abia la o saptamana de la incident. in prima faza, parintii au fost linistiti, spunandu-li-se ca este vorba de o iritatie de la scutec si nimic mai mult!

Incidentul nu face altceva decat sa confirme faptul ca sistemul sanitar romanesc se confrunta cu foarte multe nereguli. Solutiile par greu de gasit, in ciuda tuturor declaratiilor entuziaste ale autoritatilor.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentUn nou tratament HIV/SIDA, eficient si pentru cei fara speranta
Articolul următorAsigurarile medicale pot fi incheiate si in momentul imbolnavirii