Un nou născut de șase zile, în stare gravă, operat la Târgu Mureș

0
393

Prof.Dr. Horaţiu Suciu, medic primar în chirurgie cardiovasculară și șeful Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, a anunțat că un nou născut de șase zile, în stare gravă, cu diagnostic transpoziție de vase mari, a fost operat la Târgu Mureș.

“ În timpul operației a aterizat elicopterul SMURD cu un nou născut de 1 zi din Sibiu cu același diagnostic, într-o stare gravă, la care se va efectua de urgență atrioseptostomie Rashkind ca pregătire pentru intervenția de switch arterial. Din păcate, Târgu Mureș a rămas singura speranță a acestor nou născuți care au dreptul la viață, dar o singură echipa, indiferent cât de bine pregătită și un singur spital, indiferent cât este de performant, nu poate face față acestei situații de a rezolva toate cazurile din România! Ne bucuram pentru fiecare viață salvată!”, a scris Prof.Dr. Horaţiu Suciu, pe pagina sa de Facebook.

 

Articolul precedentRedeschiderea școlilor: CNE ar putea cere amânarea pentru că autorităţile „nu comunică nicio măsură clară”
Articolul următorManagerul SJ Timișoara: Pacient rănit în timp ce i se făcea o tomografie