Un medic militar numit la conducerea DSP Argeș

0
374

Un medic militar, dr. Alexandru Guiţă, fost comandant al Spitalului Militar Piteşti, a fost numit la conducerea Direcției de Sănătate Publică Argeș. El o înlocuiește în funcție pe Sorina Honțaru. Anunțul a fost făcut de prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Decizia vine după ce 17 cadre medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung au fost confirmate cu COVID-19, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti un medic de chirurgie vasculară s-a dus aproximativ două săptămâni la serviciu deşi avea simptome de coronavirus, iar testul său a ieşit pozitiv.

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a afirmat că motivele demiterii Sorinei Honţaru sunt legate de modul de gestionare a activităților din spitale, modul de derulare a anchetelor epidemiologice şi altele, precizând că în perioada următoare se vor prezenta analize ale activității DSP Argeş.

Alexandru Guiţă a fost comandant al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Jianu” Piteşti în perioada 2010-2018. În prezent este manager general la un spital privat din Bucureşti.

Tot joi a fost luată decizia de înlocuire a directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, Teodor Cătălin Teodorescu, cu Gheorghe Frătoaica.

Articolul precedentNumărul deceselor provocate de noul coronavirus în România a ajuns la 400
Articolul următorTB: Copiii pe care o ”pandemie” mai puțin mediatizată îi ține departe de familie de Paște