Un land din Germania ia în calcul izolarea regională după ce un focar de COVID-19 a apărut la un abator

0
199

Parlamentul regional al landului Renania de Nord-Westfalia urmează să se reunească duminică într-o sesiune extraordinară, în timp ce guvernul local ia în calcul reinstituirea unei izolări regionale ca răspuns la noul focar de coronavirus care afectează peste 1.000 de lucrători într-un abator.

Premierul landului Armin Laschet urma să se deplaseze la abatorul din Guetersloh pentru a lua cunoştinţă despre situaţia în teren şi a se întâlni cu echipa însărcinată cu gestionarea crizei şi cu soldaţii desfăşuraţi la faţa locului.

El nu a exclus în mod expres recurgerea la impunerea unei izolări regionale ca răspuns la focarul de coronavirus din oraşul Rheda-Wiedenbrueck, relatează dpa, citată de Agerpres.

Toţi lucrătorii de la abator sunt în prezent în carantină, dar este posibil ca măsura să nu fie suficientă, deoarece lucrătorii şi-ar fi putut infecta prietenii şi familia, care la rândul lor ar fi putut să o răspândească altor persoane cu care au venit în contact.

Testele efectuate pentru depistarea virusului la cei 6.500 de lucrători de la abatorul din Toennies continuă duminică. Până în prezent, 1.029 au fost testaţi pozitiv.

Renania de Nord Westfalia a fost unul dintre primele landuri grav lovite de epidemia de coronavirus. Laschet a fost unul dintre responsabilii germani care au pledat viguros pentru relaxarea măsurilor de restricţie impuse din cauza COVID-19.

În toată Germania, Institutul Robert Koch – centrul de luptă împotriva bolilor- a înregistrat 687 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, ceea ce a ridicat numărul total de cazuri de persoane depistate pozitiv la 189.822.

Până în prezent în Germania au fost înregistrate 8.880 de decese din cauza COVID-19, potrivit institutului.

Articolul precedentLondra va face public săptămâna viitoare planul său pentru relaxarea restricţiilor legate de COVID-19
Articolul următorCinematografele și cazinourile din Franța se redeschid luni; stadioanele din 11 iulie