Londra va face public săptămâna viitoare planul său pentru relaxarea restricţiilor legate de COVID-19

0
231
Foto: thetimes.co.uk

Marea Britanie va prezenta în cursul săptămânii viitoare planul său de relaxare a măsurilor de izolare adoptate pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus, a anunţat duminică ministrul sănătăţii britanic Matt Hancock.

Planul de ieşire din izolare ar putea cuprinde o relaxare a măsurii de distanţare socială la doi metri, care ar permite întreprinderilor să-şi redeschidă porţile la începutul lunii iulie.

Numeroşi angajatori, în principal în sectoarele hotelier şi de divertisment, au indicat că le-ar fi imposibil să-şi reia activităţile dacă această măsură de distanţare este menţinută, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

„În cursul săptămânii vom anunţa detalii mai ample despre măsurile pe care le putem lua pentru a renunţa la unele măsuri restrictive la începutul lunii iulie şi în special la 4 iulie”, a declarat Matt Hancock.

Întrebat despre ridicarea măsurii de distanţare la doi metri, ministrul sănătăţii a răspuns: „Sper mult să putem să o facem”.

El a adăugat că vor exista măsuri de relaxare pentru a permite indivizilor să fie la mai puţin de doi metri unul de altul, limitând totuşi riscul de propagare a COVID-19 şi că vor fi date precizări întreprinderilor.

Hancock a anunţat de asemenea că oamenii ar putea să-şi comunice coordonatele înainte de a se duce într-un bar sau într-un restaurant. „Eu nu aş exclude desigur această posibilitate”, a spus el.

Articolul precedentNou adjuvant utilizat cu succes în extinderea imunității împotriva HIV
Articolul următorUn land din Germania ia în calcul izolarea regională după ce un focar de COVID-19 a apărut la un abator