Campania „Casa cu Casa se face Sat”, prima campanie care sprijina bolnavii cu probleme mintale a fost lansata, in data de 06 aprilie 2012, de catre Asociatia Aripi, din dorinta de a ajuta pacientii cu probleme de sanatate mintala, care se confrunta deseori cu stigmatizarea, respingerea in societate si cu dificultati in terapia psihiatrica. Proiectul „Casa cu Casa se face Sat”, proaspat lansat, este unic in Romania si isi propune sa realizeze un Complex European destinat recuperarii persoanelor cu probleme de sanatate mintala.

Cele mai importante aspecte pe care Complexul European le are in vedere sunt cele legate de terapia persoanelor cu probleme mintale si cele de recreere a acestora. in acest context ateliere de artizanat, ergoterapie, psihoterapie, meloterapie, terapie prin pictura vor fi atractiile principale pentru beneficiari, adica pentru pacientii care sufera de boli mintale.

Partea culturala a proiectului prevede construirea mai multor case, fiecare avand ceva specific fiecarui stat membru al Uniunii Europene. Astfel, vor fi ridicate 12 cladiri romanesti si 26 din spatiul european. in plus, in cadul Complexului European persoanele cu probleme de sanatate mintala se pot bucura de locuri de munca protejate, iar conducerea si coordonarea complexului va fi facuta chiar de catre persoane cu astfel de probleme, lucru ce dovedeste unicitatea proiectului.

Ideea proiectului Casa cu Casa se face Sat s-a nascut in momentul in care Asociatia Aripi a primit o donatie care consta intr-un teren de 3,75 de hectare in apropiere de orasul Sighisoara. Aici vor fi construite si amenajate cele 38 de cladiri. insa, pentru a fi concretizat, proiectul „Casa cu Casa se face Sat” are nevoie de sustinere si ajutor, pentru ca in viitor planul asezat momentan pe hartie sa se transforme intr-un sat real pe harta Romaniei.