Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si-a exprimat dorinta ca, in viitor, in functie de posibilitatile financiare, salariile personalului din aflate in administrarea Municipalitatii sa treaca la Primarie, intr-un sistem care sa puna accent pe performanta. Potrivit edilului Capitalei, aceasta propunere urmeaza sa fie inaintata in viitorul apropiat Consiliului General.

„La un moment dat doresc sa fac propunerea Consiliului ca salariile dumneavoastra sa treaca la Primarie, cel putin o parte, in functie de resursele financiare ale anului 2013. Şi dintr-un singur motiv, ca pot fi mai civilzate si stiu ce vorbesc, mi-am facut toate calculele. Nu tine numai de noi, nu o putem face doar noi in acest moment, dar eu sper ca in viitorul apropiat sa pot sa o fac”, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii celor 19 spitale de stat administrate de Municipalitate.

Totodata, primarul general si-a exprimat dorinta si pentru o majorare a veniturilor medicilor, in functie de performanta, acest lucru fiind posibil in urma unor calcule facute impreuna cu economistii.

Pe de alta parte, edilul Capitalei s-a declarat multumit de felul cum decurge acordarea serviciilor medicale in cele 19 spitale preluate cu trei ani in urma de Municipalitate.