Un caz de gripa, confirmat in saptamana 18-24 noiembrie. Bilantul sezonului a urcat la opt

0
32

in saptamana 18 – 24 noiembrie s-a inregistrat un caz confirmat de gripa cu virus tip A, subtip (H1) pdm09, ceea ce urca totalul cazurilor de la inceputul sezonului la 8 (patru cu virus AH3, unul cu virus AH1 şi trei cu virus B). Cinci dintre aceste cazuri au fost raportate in Bucuresti, doua dintre ele, in Iasi, iar unul a fost confirmat in Dambovita, anunta Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 86.002, cu 9% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (94.527) si cu 1.6% mai mare comparativ cu cel din saptamana anterioara (84.603).

Potrivit CNSCBT, au fost raportate la nivel national 36 cazuri de gripa clinica, mai putine comparativ cu cele raportate in aceeasi perioada din 2018 (50 cazuri).

„Au fost raportate 6 cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu una mai mult fata de saptamana precedenta si cu 2 mai multe fata de aceeasi perioada a sezonului precedent. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal”, mai transmite CNSCBT.

 Pana la data de 24.11.2019, au fost vaccinate antigripal 989.456 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Articolul precedentConf. dr. Diana Paun: Plasarea reala a pacientului in centrul sistemului de sanatate nu se poate face decat prin implicarea reala a pacientului in luarea deciziilor
Articolul următorTratamentul imediat dupa nastere imbunatateste sistemul imunitar al copiilor cu HIV – studiu