Un caine care a salvat vieti la 11 Septembrie, clonat in curand

0
218

Un caine care a salvat vieti in ruinele atentatelor de la World Trade Center din New York la 11 septembrie 2001 va fi clonat in curand, a indicat compania californiana care va realiza operatiunea in parteneriat cu un laborator sud-coreean, relateaza AFP.

Trakr, un ciobanesc german care traieste cu stapanul sau James Symington la Los Angeles, a fost ales de BioArts International ca fiind „cel mai demn caine” pentru a fi clonat, in cadrul unui concurs care le oferea proprietarilor posibilitatea de a-si clona gratuit animalul favorit.
James Symington a povestit ca el si Trakr au fost printre primii care au ajuns la locul atentatelor si ei au fost cei care au reperat probabil ultimul supravietuitor, gasit sub noua metri de daramaturi.

Acum in varsta de 15 ani, cainele nu-si mai poate folosi picioarele din spate din cauza unei boli nervoase degenerative. Potrivit BioArts, boala sa ar putea avea legatura cu fumul toxic de la Ground Zero.
„Trakr inseamna totul pentru mine. Sa stiu ca o parte din el va supravietui este cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodata”, a adaugat el.

Compania BioArts a indicat ca va transporta luna viitoare esantioanele de ADN ale cainelui la partenerul sau, laboratorul sud-coreean Sooam Biotech Research Foundation. Clonarea ar urma sa aiba loc pana la sfarsitul anului.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentRomania a introdus avertismente vizuale pe pachetele de tigari
Articolul următorGermania si criza de medici