Un barbat a decedat in Dambovita din cauza gripei

0
308

Un barbat de 54 de ani, din Damboviţa, diagnosticat cu gripa şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţa Targovişte a murit. Este primul caz de deces provocat de gripa in acest sezon rece.

Pacientul avea condiţii medicale preexistente, era nevaccinat şi a fost internat pe data de 9 decembrie 2019 in Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţa Targovişte.
„Direcţia de Sanatate Publica Damboviţa a fost notificata astazi, 18 decembrie 2019, cu privire la decesul unei persoane de sex masculin in varsta de 54 de ani, pentru care s-a confirmat prezenţa virusului gripal de tip A, subtip (H1)pdm09”, precizeaza DSP Damboviţa, citata de Agerpres.
in perioada 2-8 decembrie, au fost raportate la nivel national 74 de cazuri de gripa clinica mai putine comparativ cu cele inregistrate in acelasi interval din anul 2018 (147 cazuri). De la inceputul sezonului au fost confirmate 19 cazuri de gripa: patru cu virus AH3, doua cu virus AH1, doua cazuri cu virus A nesubtipat si 11 cazuri de gripa cu virus B. Cele mai multe au fost inregistrate in Bucuresti (8), Constanta (3) Arges (2) si Iasi (2).

La nivel naţional, numarul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinica, infecţii acute ale cailor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 85.976, cu 2.72% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeaşi saptamana a sezonului precedent (88.387) şi cu 2.73% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara (88.394).

Articolul precedentRomania, pe al doilea loc in UE la proportia operatiilor de cezariana
Articolul următorCopiii sunt mai dispusi sa manance legume şi fructe, daca vad in mod regulat imagini cu acestea – studiu