UMF „Iuliu Hatieganu” organizeaza un seminar de integrare a studentilor din sectile cu predare in limbile engleza si franceza

0
268

Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca alaturi de organizatiile studentesti EMSA (English Medical Student) si CMC (Corporation Médecine de Cluj), Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Cluj-Napoca organizeaza, in perioada 28-30 septembrie 2016, un seminar de integrare a studentilor din sectiile cu predare in limba engleza si in limba franceza. Activitatile se vor desfasura in paralel, sub denumirea Séminaire de Pre-rentrée, respectiv Welcoming days.

„Este vorba despre o actiune care, dincolo de a spune bun venit studentilor admisi in anul I la sectiile cu predare in limbi straine de la Facultatile de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, isi propune sa faciliteze integrarea studentilor universitatii noastre, care provin din 63 de tari din intreaga lume si care vor trai la Cluj intr-un context multicultural si plurilingvstic.”, potrivit unui comunicat de presa.

Programul acestui seminar include vizita universitatii, o vizita ghidata o orasului, intalniri cu decanii facultatilor, ateliere de initiere in limba romana, dar si sesiuni administrative, in care studentii vor primi informatii despre permisul de sedere, respectiv inregistrarea rezidentei pe teritoriul Romaniei, despre asigurarea locuintei si despre sistemul de sanatate din Romania.

Cu acest prilej, la UMF „Iuliu Hatieganu” vor fi prezenti reprezentanti ai misiunilor diplomatice, printre care Excelenta Sa domnul François Saint-Paul, Ambasador extraordinar si plenipotentiar al Frantei in Romania si Excelenta Sa, doamna Boutheina Labidi, Ambasadoarea Tunisiei in Romania.

Ceremoniile de deschidere dedicate studentilor de la sectiile engleza si franceza vor avea loc in data de 28 septembrie 2016, in Aula Iuliu Hatieganu (Str. Marinescu nr.23):

a· 09.00 – 10.30 – Sectia engleza

a· 11.00 – 12.30 – Sectia franceza

Articolul precedentMagna cum laude pentru 1.580 de absolventi ai UMF „Carol Davila” din Bucuresti
Articolul următor,,Global Hearts” – o noua initiativa globala in lupta contra bolilor cardiovasculare