Magna cum laude pentru 1.580 de absolventi ai UMF „Carol Davila” din Bucuresti

0
82

Maine se incheie ciclul festivitatilor de absolvire 2016 a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti. Dupa ce, luna aceasta s-au derulat manifestari similare ale absolventilor facultatilor de Farmacie, Medicina Dentara, Moase si Asistenta Medicala, cea de-a IV-a festivitate apartine absolventilor Facultatii de Medicina. Cele patru facultati ale UMF a€œCarol Davila” din Bucuresti numara anul acesta 1.580 de absolventi.

Luni, 26 septembrie, de la ora 12, la Sala Palatului va avea loc ultima festivitate de absolvire, a celor 898 de licentiati ai Facultatii de Medicina. Astfel, Rectorul UMF „Carol Davila”, acad. Ioanel Sinescuva acorda magna cum laude promotiei ce poarta numele intemeietorului scolii romanesti de anatomie si chirurgie „Thoma Ionescu”, facand inca o data apel la memoria colectiva in ceea ce priveste rolul si importanta cercetarii stiintifice medicale, pe care reputatul profesor le-a avut si impregnat in dezvoltarea medicinei romanesti, potrivit unui comunicat de presa.

„Mai mult sau mai putin sinuos, am parcurs impreuna cei sase ani de studiu ai facultatii de medicina, dar va amintesc ca adevarata responsabilizare a dumneavoastra in implinirea profesionala, abia de acum incepe, iar faptul ca reprezentati promotia „Thoma Ionescu”, va aduce o obligatie in plus in ceea ce priveste performanta in medicina romaneasca, iar urmatoarea treapta din ierarhia valorii in medicina, pe care sunt sigur ca veti urca, o reprezinta examenul de rezidentiat” le transmite tinerilor absolventi, acad. Ioanel Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” Bucuresti.

Cele patru facultati ale UMF „Carol Davila” din Bucuresti numara anul acesta 1.580 de absolventi: Facultatea de Medicina – 898 absolventi (absolventi romani 753, absolventi straini 54, absolventi ai modulului de engleza 91), Facultatea de Farmacie – 265 absolventi (absolventi romani 237, absolventi straini 28), Facultatea de Medicina Dentara – 279 absolventi (absolventi romani 239, absolventi straini 40).

Paula Enache, sef al promotiei 2016 a Facultatii de Medicina a declarat ca „in urma cu sase ani incepeam facultatea de medicina cu numeroase visuri si asteptari. Desi nu toate lucrurile au fost asa cum am sperat, pot spune ca a fost o perioada frumoasa in care am trait numeroase experiente care au contribuit la dezvoltarea mea ca om, precum si ca viitor medic. Desi a fost nevoie sa fac uneori compromisuri in plan personal pentru a fi cat mai buna in plan profesional, sunt convinsa ca in viitor se va dovedi ca a meritat prin satisfactiile pe care pe care le aduce exercitarea profesiei de medic la un nivel cat mai inalt”. Aceasta a adaugat ca „Acum ma pregatesc pentru examenul de rezidentiat in Romania, dar la fel ca si alti colegi, nu exclud ca in viitor sa profesez cel putin pentru o perioada in strainatate pentru a avea acces la anumite oportunitati, care din pacate in tara nu exista. Oportunitatile limitate de dezvoltare profesionala si perspectivele reduse de a profesa in spitalul in care te-ai pregatit ca rezident descurajeaza planurile oricarui tanar medic de a ramane in tara”.

Alexandra Tulceanu, seful promotiei 2016 a Facultatii de Medicina Dentara a UMF „Carol Davila” a subliniat ca „acesti sase ani petrecuti in cadrul UMF „Carol Davila” reprezinta pentru mine primul pas in cariera de medic stomatolog si marcheaza o perioada frumoasa din viata mea. Pe parcursul acestor ani am invatat sa invat, m-am maturizat si am cunoscut oameni minunati, atat profesori, cat si colegi. Sunt bucuroasa ca am facut parte din acesta comunitate, iar acum, ca absolvent, imi doresc ca in viitoarea mea cariera sa trec cu brio examenul zilnic din fata pacientului. De asemenea, vreau ca in practica medicala sa acord o atentie sporita preventiei si promovarii unui stil de viata sanatos”.

Reprezentanta celor 265 de absolventi ai Facultatii de Farmacie a UMF „Carol Davila”, din pozitia de sef de promotie 2016, Liliana Costea a declarat ca „ma bucur si ma simt onorata sa reprezint promotia 2016 a Facultatii de Farmacie. Au fost cinci ani de studiu dificili, dar frumosi in care am acumulat cunostinte, impliniri, satisfactii, amintiri placute si prietenii pentru toata viata. Le multumesc domnilor profesori care ne-au fost indrumatori si care au pus bazele piramidei profesionale, pe care fiecare dintre noi o vom cladi in continuare de-a lungul experientei pe care o vom deprinde”. Aceasta a adaugat ca „sper ca vom reusi sa demonstram ca meritam cu adevarat respectul si increderea care ni se cuvin ca specialisti in domeniul medicamentului. Consider ca este absolut necesar sa construim punti de legatura solide intre medic si farmacist, sa consolidam comunicarea si colaborarea care ar trebui sa fie foarte stranse, deoarece avem acelasi tel: binele pacientului”.

Şef al promotiei 2016 a Facultatii de Moase si Asistenta Medicala (FMAM), departamentul Asistenta Medicala Generala, Florentina Raluca Manole a precizat ca „atunci cand am facut alegerea UMF – FMAM AMG, am stiut ca voi urma cursurile unei universitati de prestigiu, ca nu va fi usor, dar ca la sfarsit voi fi multumita de alegerea mea. Faptul ca am avut cea mai mare medie a promotiei 2016, Asistenta Medicala Generala, reprezinta o satisfactie personala si o dovada a faptului ca seriozitatea, stradania si studiul sunt rasplatite intr-o institutie corecta. La fel ca majoritatea colegilor mei, imi doresc sa practic aceasta profesie in tara, dar nu exclud nici alternativa unei colaborari in strainatate”.

„Toti acesti tineri absolventi merita felicitati sincer pentru devotamentul si abnegatia de care au dat dovada pe intreg parcursul anilor de studiu si sa speram, ca societatea romaneasca in ansamblul ei, ii va aprecia, incuraja si sprijini in dezvoltarea lor profesionala, pastrandu-i in tara ca pe un bun de o valoare deosebita” a mai precizat, acad. Ioanel Sinescu, Rectorul UMF „Carol Davila” Bucuresti.

Articolul precedentMetode la indemana pentru calmarea aftelor bucale
Articolul următorUMF „Iuliu Hatieganu” organizeaza un seminar de integrare a studentilor din sectile cu predare in limbile engleza si franceza