Metode la indemana pentru calmarea aftelor bucale

0
55

Aftele bucale sunt rani deschise care se formeaza in tesutul moale din interiorul gurii, de obicei, pe buzele interioare, obraji, gingii si limba de culoare alba cu un inel de culoare rosie in jurul marginii exterioare si au forma rotunda.

Exista cateva metode pentru prevenirea aparitiei aftelor bucale, dar si pentru ameliorarea simptomelor acestora printre care:

a· Renuntarea la consumul de suc de portocale. Acizii pot irita si mai mult peretii cavitatii bucale si pot crea rani – si apar astfel senzatia de arsura si prelungirea duratei procesului de vindecare.

a· Schimbarea pastei de dinti si a apei de gura.

a· Clatirea gurii cu apa sarata. Stomatologii recomanda aceasta metoda pentru aftele bucale, insa trebuie atentie la cantitatea de sare folosita.

a· Daca nu puteti folosi sarea ca agent de clatire in cazul aftelor bucale, aceasta se poate inlocui cu amestecul apei cu bicarbonat de sodiu.

a· Clatirea gurii cu apa oxigenata.

a· Clatirea gurii cu lapte de magneziu sau hidroxid de magneziu.

„Trebuie sa cunoastem faptul ca bacteriile din gura transforma zaharul in acid. Aceasta este una dintre cele mai importante cauze ale cariilor dentare, dar poate prelungi si prezenta aftelor bucale, accentuand simptomele de usturime, arsura sau chiar durere. (a€¦) Pastele de dinti care contin ingredienti nocivi precum sulfatul de sodiu pot cauza aparitia aftelor bucale sau pot accentua simptomele aftelor deja existente din cauza altor factori. (a€¦) Sarea curata si deshidrateaza rana. Pentru a ajuta ca aceasta sa se vindece si amorteste temporar durerea si arsurile create de aftele bucale. Amestecul nu trebuie inghitit ci se elimina dupa folosire, apoi se clateste gura.(a€¦)”, a explicat dr. Andra Custura, medic Stomatologie intr-un comunicat de presa.

Printre cauzele care determina afte bucale se numara factori mecanici (muscarea obrazului), iritanti, stres, deficiente nutritionale sau alergiile alimentare. De asemenea, aftele bucale mai pot fi cauzate de modificari hormonale sau de un sistem imunitar slabit.

Articolul precedentSalvati Copiii lanseaza un program de constientizare a importantei alaptarii – „Caravana primelor 1000 de zile”
Articolul următorMagna cum laude pentru 1.580 de absolventi ai UMF „Carol Davila” din Bucuresti