UMF Cluj: Consiliere psihologică pentru studenții din Israel și Palestina afectați de consecințele războiului

0
218
În contextul apăsător al războiului dintre Israel și Palestina, având în vedere că la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca învață studenți din ambele state amintite, siguranța acestora reprezintă o prioritate pentru conducerea prodigioasei instituții:
„În acest sens, UMF „Iuliu Hațieganu” vine în întâmpinarea nevoilor studenților afectați de acest conflict și oferă suport gratuit tuturor celor aflați în dificultate în această perioadă extrem de grea, prin Centrul de consiliere psihologică, situat în campusul studențesc Hașdeu.
În aceste momente grele, este important să ne sprijinim reciproc și să ne arătăm empatia față de cei care sunt afectați de război” – transmit reprezentanții universității.
Anterior, conducerea UMF a postat un mesaj de compasiune pentru toți cei afectați de consecințele cumplite ale războiului amintit:
„Dragi studenți, în aceste clipe greu încercate de conflictul care a izbucnit săptămâna trecută în Israel, în numele întregii comunități academice a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, vă transmit mesajul nostru de susținere și compasiune, atât pentru voi, cât și pentru familiile și prietenii voștri.
Am urmărit cu îngrijorare situația din țara voastră și cu greu ne putem imagina ce sentimente trăiți în aceste clipe. Dorim să vă asigurăm de întreaga noastră înțelegere și susținere și vă oferim tot sprijinul necesar pentru a trece cu bine peste această perioadă.
Totodată, doresc să subliniez încă o dată că în cadrul comunității noastre academice, nu susținem și nu tolerăm comportamente de natură discriminatorie sau care să incite la ură, bullying sau intimidare. Studenţii noștri au dreptul de a-şi urma convingerile religioase, politice şi culturale, atât timp cât respectă drepturile şi libertatea de gândire şi exprimare a celor din jur, nu propagă aceste idei în mediul academic, nu încalcă codul de conduită, Carta Universităţii sau legislaţia în vigoare.
Cu speranța că acest conflict se va sfârși cât mai curând, vă dorim multă sănătate vouă și celor dragi și ne vom ruga împreună pentru pace” – este mesajul postat de rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.
Articolul precedent16 octombrie, ziua lor: La mulți ani, medicilor și asistenților anesteziști!
Articolul următorMinistrul Sănătății: Cazurile în care se încalcă grav deontologia sau legea trebuie să fie sancţionate