Tuberculoza, printre temele dezbatute in cadrul Pneumo Road Show Iasi, 5 mai 2017

0
51

Proiectul Pneumo Road Show, initiat la nivel national in 2014 de Societatea Romana de Pneumologie cu sprijinul companiei farmaceutice Astra Zeneca, continua si in 2017, in trei centre de pneumologie din tara.

Astfel, in data de 5 mai, Pneumo Road Show s-a desfasurat la Iasi, coordonator regional fiind prof. dr. Traian Mihaescu. Subiectele abordate in cadrul manifestarii au vizat BPOC-ul, astmul, cancerul bronho-pulmonar, dar si aspecte din sfera interferentelor. Totodata, un accent deosebit s-a pus si pe problematica tuberculozei atat la noi in tara, cat si la nivel mondial.

„Sanatatea plamanului continua sa fie neglijata. Tuberculoza va fi principalul ucigas in urmatorii 40 de ani al speciei umane. Ultimele estimari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata peste 10 milioane de cazuri in fiecare an, 1,8 milioane de decese – desi este o boala perfect vindecabila -, 26 de mii de cazuri noi in fiecare zi, 4.900 de decese in fiecare zi. (…) Din pacate, ea se amplifica prin prezenta tuberculozei multidrog rezistente. Sunt cam o jumatate de milion de persoane dintre care numai 11.000 sunt tratate corect la nivel mondial, din care o persoana din 9 este tratata cu succes”, a declarat in cadrul manifestarii prof. dr. Traian Mihaescu, coordonator Pneumo Road Show Iasi.

Pneumo Road Show urmeaza sa se desfasoare si la Craiova in data de 10 iunie, coordonator regional fiind prof. dr. Floarea Mimi Nitu, si la Timisoara in data de 27 septembrie, avand coordonator regional pe prof. dr. Voicu Tudorache.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Pneumologie

Partener: AstraZeneca

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentControalele periodice, principala metoda prin care cancerul ovarian poate fi depistat la timp
Articolul următorDezbatere publica privind proiectul de lege a vaccinarii