Tremorul esential este intalnit la 60% dintre pacientii de sub 40 de ani

0
319

O noua afectiune cronica tinde sa afecteze 60% dintre pacientii tineri, numita tremorul esential, conform unui articol publicat in Lepoint.

Activitatile de zi cu zi sunt ingreunate si pare a fi o oglinda a bolii Parkinson.

in Franta 1 din 200 pacienti sufera de tremor esential, iar in total sunt cel putin 300.000 de persoane diagnosticate cu aceasta afectiune.

Tremurul, principalul simptom, afecteaza in primul rand mainile – dreapta, apoi stanga-, barbia, apoi vocea si picioarele, uneori, intregul corp. Nu exista o alta manifestare neurologica. Pentru specialisti, este un tremur ce tine de „atitudine si actiune”, in contrast cu tremurul intalnit in boala Parkinson, care apare in repaus.

Pentru a se descoperi mai multe informatii despre aceasta afectiune, s-a efectuat un studiu pe 1.500 de oameni. Din acest total, diagnosticul de tremur esential a fost pus in 96% din cazuri. Jumatate dintre persoanele aflate sub observatie au mai mult de 60 de ani, dar acestia au declarat ca simptomele au inceput inainte de varsta de 40 la 60% dintre pacienti si chiar inainte de 20 de ani din 40% din cazuri. Toate rezultatele studiului vor fi anuntate in cadrul unei conferinte medicale ce va fi organizata in luna octombrie.

in prezent nu exista un tratament specific pentru boala, insa uneori se administreaza antidepresive, antiepileptice sau beta blocante, care reduc semnificativ simptomatologia, insa cu alte efecte adverse. Cand pacientul prezinta forme severe de tremor esential, atunci se recurge la stimularea profunda cerebrala, realizata de neurochirurgi.

Articolul precedentDr. Ion Manea: 1 din 4 barbati cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani se confrunta cu disfunctii erectile
Articolul următorARIL a dotat Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti cu un flowcitometru