ARIL a dotat Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti cu un flowcitometru

0
74

Asociatia Romana impotriva Leucemiei (ARIL) a predat oficial Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) un flowcitometru in valoare de circa 200.000 de euro. Acest echipament este esential in diagnosticarea rapida si corecta a bolilor hematologice.

Beneficiarii acestui proiect sunt cei aproximativ 10.000 de pacienti/an bolnavi de cancer, pe care spitalul ii trateaza, dar nu numai ei, intrucat lor li se pot alatura si bolnavii care nu pot beneficia de diagnosticare rapida intr-o alta unitate medicala.

„Fiind o fosta pacienta, ajunsa in faza terminala si salvata, am dorit sa pun experienta mea in slujba bolnavilor de leucemie. Imediat dupa ce am terminat tratamentele, am luat decizia ca nu voi intoarce spatele niciunui pacient si ca ii voi ajuta cu tot ce voi putea, astfel ca pacientii sa aiba o sansa in plus la viata. De aceea, am fondat, in 2006, Asociatia Romana impotriva Leucemiei, alaturi de Iustina Mocanu, in memoria careia dedicam acest proiect, dar si de alti pacienti, apartinatori si persoane care au dorit sa se implice. La inceput, Asociatia a ajutat punctual diversi pacienti, care aveau nevoie de tratament in strainatate. Ulterior, am dezvoltat programe de suport psihologic in sectiile de hematologie din spitalele Fundeni, Municipal si Colentina, iar, din decembrie 2013, am demarat proiectul de dotare a Laboratorului de hematologie SUUB cu acest flowcitometru, pus astazi oficial in functiune.”, a declarat Monica Bunaciu, presedinta ARIL.

Ad in title

„Acest aparat reprezinta in momentul de fata un pas inainte al Laboratorului de hematologie din cadrul Spitalului Universitar catre standardul de diagnostic imunofenotipic, ce ne va permite alinierea la standardul european de diagnostic al leucemiilor si limfoamelor.”, a declarat conf. dr. Horia Bumbea, medic primar hematologie clinica si responsabil al Departamentului de flowcitometrie al SUUB.

Articolul precedentTremorul esential este intalnit la 60% dintre pacientii de sub 40 de ani
Articolul următorDr. Dan Deleanu: 8 din 1.000 de nou nascuti sufera de malformatii cardiace congenitale