Tratat national de urologie lansat de Editura Medicala

0
240

La 60 de ani de la infiintare, Editura Medicala a lansat Tratatul national de urologie, in patru volume, sub coordonarea prof. dr. Ionel Sinescu, si a conf. dr. Gabriel Gluck, de la Clinica de Urologie si Transplant Renal a Institutului Fundeni.

Directorul editurii, prof. dr. Alexandru Oproiu, a declarat ca tratatul este o lucrare ampla, deosebit de importanta pentru domeniul urologiei, autorii fiind specialisti din toata tara. Tratatul a fost editat in 1.000 de exemplare.

De asemenea, prof. dr. Ioan Pop D. Popa a subliniat valoarea stiintifica a tratatului si a apreciat stradaniile autorilor de a aduna informatii foarte importante din domeniu, care vin in ajutorul specialistilor.

Prof. dr. Ionel Sinescu a precizat ca acesta este primul tratat national in domeniul urologiei, la care s-a lucrat un an si jumatate si la realizarea caruia au colaborat mai multi specialisti din tara, profesori, dar si tineri rezidenti.

El a adaugat ca lucrarea se adreseaza urologilor, rezidentilor, tinerilor specialisti, dar si medicilor cu experienta, chirurgilor generalisti, ginecologilor si chiar medicilor de familie. Acestora din urma, tratatul le este util pentru a urmari mai bine bolnavii cu afectiuni renale, a adaugat prof. dr. Ionel Sinescu.

Referindu-se la actuala patologie din domeniul urologiei, prof. dr. Sinescu a subliniat ca, din pacate, aceasta este dominata in proportie de 60% – 65% de bolile oncologice, care au si mortalitatea cea mai mare. El a mentionat ca cele mai frecvente forme de cancer sunt de prostata si de testicul la barbatii tineri.

Tratatul lansat la Congresul National de Urologie va fi distribuit gratuit asociatiilor stiintifice medicale, bibliotecilor si celorlalti specialisti care doresc aceasta lucrare, a precizat prof. dr. Sinescu.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentSalmonella identificata la pasarile de curte este diferita fata de cea care infecteaza oamenii si animalele domestice
Articolul următorMarijuana are un efect psihotrop din ce in ce mai puternic (studiu)