Tratamentul ortodontic la copii

0
136

Sanatatea dentara a copilului este extrem de importanta, de aceea prima vizita la medicul specialist pentru o evaluare ortodontica nu trebuie efectuata mai tarziu de varsta de sapte ani. inainte de aceasta varsta specialistul in ortodontie poate identifica eventualele probleme de crestere si de dezvoltare atat a bazelor maxilare cat si a dentitiei.

„Vizita cat mai timpurie la medicul specialist in ortodontie este extrem de importanta pentru ca unele probleme ortodontice pot fi corectate mai usor daca sunt identificate devreme. Mai exact, studiile arata ca 70% dintre copiii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani au nevoie de tratamente ortodontice pentru a corecta problemele dentare aparute. in plus acest lucru inseamna si asigurarea unei igiene dentare optime” a declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodontie si ODF, Clinica Stomatologica Multident.

Tratamentul ortodontic la copii are doua faze. Prima faza sau tratamentul interceptiv se face copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 8 ani si dureaza 12-18 luni. Scopul tratamentului interceptiv este pastrarea spatiului pentru eruptia dintilor permanenti si pozitionarea corecta a mandibulei fata de maxilar. Cea de-a doua faza a tratamentului ortodontic la copii este recomandata in momentul in care au erupt majoritatea dintilor permanenti, adica in jurul varstei de 11 ani. Acest tip de tratament presupune finisarea ocluziei si corectarea pozitiei dintilor si dureaza 18-24 de luni.

Mai multe detalii puteti afla de la specialistii Clinicii Stomatologice Multident, pe situl www.multident.ro

Clinica Stomatologica Multident este orientata catre sanatatea pacientilor sai, avand servicii personalizate pentru fiecare dintre ei. Clinica ofera servicii clinice de inalta calitate, tehnologie stomatologica de ultima ora, profesionisti dedicati nevoilor pacientilor, intr-un mediu prietenos si reconfortant. Atentia pentru detalii imbunatateste calitatea actului medical. De aceea, specialistii Clinicii Stomatologice Multident se specializeaza continuu pentru a oferi servicii de calitate pacientilor si pentru a obtine rezultate de exceptie.

Articolul precedentCercetatorii au descoperit un tratament care ar putea vindeca formele rare de autism
Articolul următorHemofilia, boala ereditara intalnita mai frecvent la barbati