Cercetatorii au descoperit un tratament care ar putea vindeca formele rare de autism

0
32

Copiii cu o forma rara de autism, provocat de crizele de epilepsie pot avea sansa la o viata normala, dupa ce cercetatorii au descoperit un potential tratament, scrie www.foxnews.com. Mai exact, oamenii de stiinta de la universitatile San Diego si Yale au identificat o mutatie genetica la copiii cu o forma rara de autism.

Specialistii au descoperit ca la acesti copii metabolismul aminoacizilor cu catena ramificata proceseaza mult mai repede decat la restul oamenilor. Astfel, suplimentarea aminoacizilor ar putea compensa metabolismul lor rapid. Cercetatorii au ajuns la aceste concluzii dupa ce au examinat doua familii cu copii suferinzi de autism si cu o istorie de crize epileptice. in urma cercetarilor, acestia au descoperit gena mutant care regleaza aminoacizii cu lant ramificat.

Pentru ajunge la rezultate concludente, potrivit carora suplimentarea aminoacizilor ar ajuta la compensarea proceselor rapide realizate de metabolism, oamenii de stiinta au testat soarecii de laborator cu aceeasi tulburare pe care o aveau copiii, cu doze mari de aminoacizi. Specialistii au reusit in felul acesta sa creasca nivelul de aminoacizi din sange pana la un anumit punct normal.

Ad in title

Potentialul tratament a fost testat doar pe soarecii de laborator, insa oamenii de stiinta spera ca descoperirea lor va avea efect si asupra oamenilor, in special asupra copiilor.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii a primit fonduri pentru implementarea telemedicinei in zonele rurale izolate
Articolul următorTratamentul ortodontic la copii